MEKİK RAF SİSTEMİ
MEKİK RAF SİSTEMİ
Palet Servisi (NET Servisi) kullanım güç mekik otomatik olarak rafın içine yükleri taşımak için bir yüksek yoğunluklu sıkıştırılmış bir depolama çözümüdür. Palet mekikleri bir operatör tarafından uzaktan kontrol edilir. Böylelikle optimum depolama alanı kullanımı vardır ve işyeri kaza oranları da azalır.
Depolama sürecinde forkliftlerin yerine otomatik mekiklerin kullanılması sadece kaza riskini değil, aynı zamanda rafın hasar görmesinden kaynaklanan bakım maliyetlerini de azaltır.
Bu sistem, -30 ° C’ye kadar olan sıcaklıklarda dondurucu bölmelerde bile FIFO veya LIFO olarak çalışabilir .
Bu palet mekik sistemi , malların paletler üzerinde taşınmasını otomatikleştirdiği için lojistik kapasiteyi niteliksel ve niceliksel olarak güçlendirir ; Depolanan paletleri sayan bir sensör sistemi aracılığıyla envanteri kontrol etmek de mümkündür.
Mekik sistemi yarı otomatik bir depolama sistemidir. LIFO (aynı tarafta yükleme ve boşaltma) ve FIFO (bir taraftan yükleme ve diğer taraftan boşaltma) olarak tasarlanabilir.
Mekik kamyonlu bu yarı otomatik kompakt depolama sistemi sayesinde, yükleme ünitesi mekik tarafından kanal içinde hareket ettirilir, böylece forkliftin raf yapısına girmesi engellenir.
Bu sistem, paletleri derinlemesine depolamaya ve mekiğin hareketine hizmet eden, rayları destekleyen kirişlerle birleştirilen raf çerçevelerinden oluşur. Mekik raylar üzerinde bağımsız olarak hareket ederek yükü karşılık gelen konuma getirir.
Forkliftin raf yapısına girmesine gerek olmadığı için, haddeleme süreleri azaltılır ve derinlemesine depolama kapasitesi artar. Raflarda kaza veya hasar riski önemli ölçüde azaltılır, depo çalışanları hareketlerini optimize eder ve depodaki operasyonlar daha optimize edilir.
NETİŞ Mekik – Palet Mekik Sistemi
Palet Mekiği, paletleri rafta hareket ettirmek için bağımsız olarak çalışan kendi kendine çalışan servis arabaları kullanan kompakt, yarı otomatik bir palet depolama çözümüdür.
Yüksek devir hızına sahip depolama için tasarlanan bu çözüm, uzaktan kumandalı bir sistem kullanarak paletlerin sürekli olarak otomatik olarak yüklenmesini ve alınmasını sağlar.
Ünite yükleri, raf tamamen yüklenene kadar ilk kullanılabilir konuma yerleştirilir veya raf tamamen yüklenene kadar depolama konumlarından çıkarılır ve bir forklift tarafından alınmaya hazır hale getirilir.
NETİŞ GROUP Shuttle, fark lift kamyonu ile ihtiyaç duyulan şeritte konumlandırılmıştır. Paletler şeridin başında fark lift kamyonu ile tek tek stoklanmaktadır.
Palet mekiği platformu kaldırır ve paletleri koyduğu ilk serbest konuma ulaşana kadar kanal boyunca hareket ettirir. Ardından, bir sonraki sürüş döngüsü için hazır olarak şeridin başlangıcına geri döner.
Palet Mekik sistemi, hem FIFO hem de LIFO yönetimi aracılığıyla depo operasyonunu mümkün kılar; ikincisi, paletlerin yüklenmesi ve boşaltılması için koridorun uçlarından yalnızca birinin kullanılması nedeniyle daha yaygındır.
Palet Mekik sisteminde FIFO çalışması için, seviyenin sonunda forklift erişimi etkinleştirilmeli, böylece arka tarafta bulunan birim yüküne erişim sağlanmalıdır. Bu, FIFO stok yönetimi döngüsünü tamamlamayı mümkün kılacak ve yapıya giren ilk palet, ilk çıkan palet olacak.
Son paletleri şeride koymadan önce NETİŞ Shuttle kaldırılmalı ve yeni bir şeride konulmalıdır.
Bu yarı otomatik çözüm, yükleme ünitelerini kanallar içinde hareket ettiren bir mekik kamyonu tarafından çalıştırılan, geleneksel palet raf ve içeri sürme sisteminin bileşenlerinin bir kombinasyonundan oluşur.
Mekik, bir uzaktan kumanda ile kontrol edilir, bir kaldırma aracı ile taşınır ve gerekli seviyeye ve sıraya bırakılır. Mekik, yükleme ünitesi ile konumlandırıldığında paleti kaldırır ve kanala taşır. Sensörler ve okuyucular kullanılarak, palet doğru noktaya yerleştirilir. Bu işlem, sürücülü raf sistemlerinde olduğu gibi forkliftin rafa girmesini önler.
Raylar, kirişlere sabitlenmiş raf yapısı üzerinde desteklenir. Yapı, mekik arabasının ağırlığı ve yükleme ünitesinin raf içindeki hareketi ve yer değiştirmesinden kaynaklanan kendi kuvvetleri dikkate alınarak boyutlandırılır.
Yarı otomatik Palet Mekik sisteminin avantajları:
NETİŞ GROUP Raflı Palet Mekik sisteminin ana avantajları, raf sıkıştırma kapasitesi ve depodaki verimlilik ve güvenlikteki artıştır.
Palet Mekik sistemi, kamyonlar için gereken çalışma koridorlarını en aza indirerek mevcut zemin alanını ve yüksekliği en üst düzeye çıkarmanıza olanak tanır.
NETİŞ GROUP Shuttle sistemi, depolanan palet sayısını saymak için sensörler kullanarak envanterin otomatik kontrolüne izin verir.
Uzaktan kumanda ve barkodlar, stokun daha iyi kontrol edilmesine yardımcı olarak hata paylarını önemli ölçüde azaltır.
Forklift operatörlerinin koridorlara girmesi gerekmediğinden , raf yapısında çarpışmaları önleyerek paletleri taşırken maksimum güvenlik garanti edilir. Bu, bakım maliyetlerini ve yüklerin taşınmasından kaynaklanan sorunların sayısını azaltır.
Palet mekik sistemi ile depolanan paletler -30ºC’ye kadar olan donma odalarında dahi FIFO veya LIFO olarak yüklenip boşaltılabilir.
Alan FIFO / LIFO optimizasyonu
Depodaki operasyonları hızlandıran sürekli bir taşıma akışı sağlar.
Sabit taşıma akışı
Şarj edilebilir bir lityum pil ile çalışır
Düşük bakım maliyetiyle son derece güvenli çalışma
RF kontrollü
Farklı palet türleri için esnek depolama
Palet Mekik Rafının ana uygulamaları
Yarı otomatik Palet Mekik Rafı, depodaki alanı ve verimliliği optimize eden bir sistemdir.
Bu nedenle ana uygulamaları şunlardır:
Yüksek yükleme ve boşaltma aktivitesine sahip ve bu nedenle yüksek depo verimliliği gerektiren depolar.
Az sayıda ürün referansına sahip ancak yüksek hacimde palet içeren depolar.
Belirli zaman dilimlerinde hızlı ve esnek operasyonlar gerektiren sezonluk ürünler içeren depolar.
Soğuk odalar veya dondurma odaları bulunan depolar, maksimum alan sıkıştırması sayesinde paletlerin yüklenmesi ve boşaltılması için zaman tasarrufu sağlar.
İkili FIFO ve LIFO yönetim kapasitesi sayesinde, seçilen konfigürasyona bağlı olarak hem çabuk bozulan hem de bozulmayan ürünler içeren depolar için uygun olabilir.
Mekik sisteminin bileşenleri ve aksesuarları:
Mekik Raf depolama sistemi, tüm NETİŞ GROUP Racking’in raf çözümlerinin kalite özelliklerine sahip temel bir çerçeve ve kiriş yapısından oluşur.
Bu sistem ayrıca yarı otomatik çalışmasına izin veren özel bileşenlere, özellikle mekiklerin üzerinde hareket ettiği mekiklere ve raylara sahiptir. Yapı ve ünite yükleri için güvenlik aksesuarları da eklenmiştir.
Ana palet mekik rafı bileşenlerini metal yapı ve mekiklerin kendileri arasında bölüyoruz.
Mekik yapısının bileşenleri:
Galvaniz çerçeve
Galvaniz çerçeve, diğer depolama sistemlerinde olduğu gibi, rafın temel bileşenlerinden biridir ve 2 adet galvaniz dikme, köşegenleri, taban plakaları ve zemine sabitleme elemanlarından oluşur.
kiriş
Bu, çerçeveleri birbirine bağlayan ve yükü destekleyen yatay bir bileşendir. Paletli mekik raflarında raylar kirişler üzerinde desteklenerek mekiklerin yatay hareketini sağlar.
Kirişler, dikmenin deliklerindeki konektörlerle çerçeveye birleştirilir.
Ray destekleri
Bu, palet mekiğinin üzerinde hareket ettiği metal rayları destekleyen bileşendir. Dış destekler, her bir koridorun giriş ve çıkış dikmelerine sabitlenirken, iç destekler kirişlere sabitlenmiştir.
Mekik rayları
Bu, palet mekiğinin koridor boyunca hareketini sağlayan metal bileşendir. Kirişler ve karşılık gelen destekler üzerinde desteklenir.
Palet kılavuzu
Ünite yüklerini bırakma görevini kolaylaştırmak ve doğru rotalarından sapmalarını önlemek için her seviyenin başında ve sonunda, şeridin her iki yanında yer almaktadır.
Ray geri döndürmez kilit
Şeridin sonunda, boşaltma alanında bulunan, amacı rayın sonundaki mekiği bilgilendirmek ve frenleme ve durdurma sistemini etkinleştirmek olan bileşen.
Mekik Raf mekiği bileşenleri:
Mekik Raf paletleri için mekik:
Palet Mekik Raf mekikleri, hareketlerini sağlamak için tekerleklerle donatılmış bir taban platformundan, mekik üzerinde bir palet kaldırma sisteminden ve çevrelerinden bilgi toplayan ve güvenlik önlemlerini uygulayan uzun bir sensör ve algılama okuyucu listesinden oluşur.
Mekiğin kendisi, operatöre olası herhangi bir hata, pil seviyesi veya açık veya kapalı olup olmadığını bildirmek için farklı durum göstergeleri ile donatılmıştır.
Mekik uzaktan kumandası :
Bu, operatörün gerekli çalışma kapasitesini belirtmek için kullandığı Palet Mekik Rafının temel kontrol cihazıdır. Kontrol düğmeleriyle kullanımı kolaydır ve bir bilgi ekranına sahiptir.
Her bir uzaktan kumanda ünitesi 4 adede kadar palet servisini kontrol edebilir.
Palet sayma komutu.
Makine bakımı ile ilgili ekran mesajları.
Palet Shuttle sisteminde paletler iki farklı depolama siparişine göre depolanabilir ve geri alınabilir:
LIFO (Son giren ilk çıkar)
Paletlerin aynı taraftan konulduğu ve alındığı en yaygın sistem budur.
Yeni bir yük koymadan önce şeritler tamamen boşaltılmalıdır.
FIFO (İlk Giren İlk Çıkar)
Bu sistem, gelen ve giden işlemlerin zıt yönlerden gerçekleştirildiği birimlerin veya transit depoların tamponlanması için idealdir.
Şerit tamamen boşaltılmadığında, paletleri çıkış konumuna yaklaştırarak hızlı bir şekilde yeniden konumlandırır ve yeni yüklerin rafa yerleştirilmesine izin verir.
NETİŞ GROUP Mekik Sistem aşağıdakiler için uygundur:
Depolar uzak bitmiş ürün / yarı mamul / hammadde (homojen ürünler)
Uzak nakliyeyi tamponla (hazır yükler)
Tampon yorumlama (farklı üretim süreçleri arasında ayrıştırma)
Tampon uzak süreci (Ürünlerin son işlemeden / son işlemden önce geçici olarak park edilmesi)
NETİŞ GROUP Mekiğinin en yaygın uygulamaları şunlardır:
Az referansa ve büyük hacimde palete sahip şirketler.
Soğuk odalar.
Özellikle sezonluk olmak üzere yüksek yükleme ve boşaltma oranlarına sahip depolar.