GERİ İTMELİ PALET RAFI

GERİ İTMELİ PALET RAFI

Push-Back Racking , Geri İtmeli Palet Raflama FIFO sistemi (NET Geri İtmeli Palet Depolama) gibi, paletlerin biriktirilmesi için canlı bir depolama sistemidir , ancak LIFO tipi yük yönetimi (son palet girişi, ilk palet çıkışı) için tasarlanmıştır. Paletler için geri itmeli raflar, yapının önünde tek bir yükleme ve boşaltma alanına sahiptir ve ünite yükleri, bir öncekileri rafın arkasına doğru iterek depolanır. Paletleri hareket ettirmek için kullanılan hareket sistemine bağlı olarak, iki tür Geri Çekme Rafı vardır :

Mekikli geri itme: Mekikli sistemde sonuncusu hariç her palet, hafif bir eğimle raylar üzerinde hareket eden bir mekik üzerine yerleştirilir.

Makaralı geri itme: Paletler hafif bir eğimle yapıya sabitlenen makaralı yataklar vasıtasıyla hareket ettirilir.
Diğer canlı depolama çözümleri gibi, mevcut depolama alanını optimize eden yüksek yoğunluklu bir depolama sistemidir.

Ayrıca, onu çok yönlü bir çözüm haline getiren diğer depolama sistemleriyle birleştirilebilir.

Bu depolama çözümü LIFO modelini (Son Giren, İlk Çıkar) izler, yani rafa eklenen son palet çıkarılabilen ilk palettir.

Bu çözümle, operatörün rafta depolanacak yeni palet için yer açmak için taşıma ekipmanıyla birlikte depolanan paletleri geri itmesi gerekir.

Paletleri boşaltmak için geri itme sistemi, paletli canlı depolama sistemi gibi çalışır. Toplama yüzeyindeki palet çıkarıldığında, bir sonraki palet frenler vasıtasıyla kontrollü bir şekilde yerçekimi ile düşer ve kendisini geri alınmaya hazır toplama yüzeyinde konumlandırır.

Hareketli parçaya ve paletlerin derinlikte depolanma şekline katılarak, iki olası teknik çözüm vardır:

Silindirleri geri itin: paletler rulolu konveyörler üzerinde hareket eder ve
Platformlarda geri itin: Yük birimleri, forklift tarafından ileri ve geri hareket eden tekerlekli platformlar üzerinde durur.
Yapıcı bir perspektiften, raf yapısı, yükün müteakip yerçekimi yer değiştirmelerine izin veren gerekli eğimi (% 3 – 4) elde etmek için platformların veya alternatif olarak silindir setlerinin raf kirişlerine dayandığı bir paletli canlı depolama sistemine oldukça benzerdir. birimleri.

Geri İtmeli Raf (LIFO)

Geri itmeli raf sistemi, birim yüklerin hafif bir eğim yardımıyla makaralar veya mekiklerle hareket ettirildiği kompakt bir yapıdan oluşan paletler için canlı bir depolama çözümüdür.

Özellikle LIFO stok yönetimi (Son giren , İlk çıkar) için tasarlanmış , rafa yerleştirilen son paletin ilk boşaltılan palet olduğu bir sistemdir .

Geri itmeli raflarda yükleme için bir koridora ve boşaltma için bir diğerine ihtiyaç duyan FIFO canlı depolamadan farklı olarak forklift, depolanan birim yüklerine tek bir çalışma koridoru boyunca erişir.

Yeni bir paleti yerleştirmek için bir itme kuvveti uygulamak, forkliftin halihazırda depolanmış olan birim yüklerini arkaya doğru itmesi, yeni paletin yerleştirilmesi için yer açması, dolayısıyla “geri itme” terimi için kullanılır.

Boşaltma işlemi, yerçekimi kuvvetini kullanır, yükleme ile aynı yerde gerçekleştirilir ve FIFO tipi canlı depolamaya benzer . İlk ünite yükü boşaltıldığında, aşağıdaki pozisyonlar kontrollü bir şekilde boşaltma pozisyonuna doğru kayar.

Geri itmeli raf sisteminin (LIFO) avantajları ve özellikleri:
Push-Back Racking LIFO’nun ana avantajları, mevcut alanı optimize etme kapasitesi ve malzemelerin hızlı yüklenmesi ve boşaltılmasıdır.

Mükemmel alan kullanımı: Canlı bir sistem olarak yüksek yoğunluklu bir depolama çözümüdür, yani aynı alan için depolama kapasitesini optimize eder.
Homojen, bozulmayan ürünler için idealdir: LIFO (Son giren, İlk çıkar) yönetim sistemini uygularken, son birim yük, ilk yüktür.
Hızlı ve kolay yükleme ve boşaltma: Forkliftin yapının koridoruna girmesi gerekmediğinden, manevra ve yükleme ve boşaltma süresi azalır.
Güvenlik: Tüm Avrupa kalite standartlarına uymanın yanı sıra, LIFO geri itmeli raf yapısı, hem mekik hem de makaralı sistemdeki riskleri en aza indiren yükleri kontrol etmek ve frenlemek için bir güvenlik sistemine sahiptir.
Stok kontrolü: Her yükleme koridorunda farklı bir ürün referansını ayırt etmenize izin vererek.
Diğer ayarlanabilir palet raf sistemleri ile çok yönlülük ve uyumluluk.
Yüksek sıkıştırması ve düşük sıcaklıklarda silindir ve mekik sistemlerinin direnci nedeniyle soğuk hava deposu veya donma için ideal sistem.
Mükemmel alan optimizasyonu sayesinde minimum işletme maliyetleri.
Geri itmeli canlı depolama raf dikmeleri ve çerçeveleri önceden galvanizlenmiştir.

Push-Back Racking LIFO’nun ana uygulamaları
Geri itmeli depolama sistemleri, depodaki mevcut alanı önemli ölçüde optimize eder, ancak LIFO tipi stok yönetimi nedeniyle, Canlı Palet Rafı FIFO kadar hızlı ürün devir hızı sağlamazlar. Bu nedenle aşağıdaki durumlarda uygulama için tavsiye edilirler:

Homojen bozulmayan veya son kullanma tarihi uzun olan ürünlerin depolanması.
Çok çeşitli ürün referanslarına sahip depolar; her şerit belirli bir referans türü için ayrılabilir.
Her bir şerit, kullanılan sisteme bağlı olarak maksimum 6 birim yük depolayabildiğinden, her referans için düşük birim yük sayısına sahip depolar.
Depolama ihtiyaçları nedeniyle geri itme sisteminin diğer palet rafları ile kombinasyonunu veya manuel toplama gerektiren depolar.
Soğuk odalar veya donma odaları olan depolara kurulum imkanı.

Push-Back Canlı Depolama Sistemi Yapısı:

Paletler için Push-Back Canlı Depolama Raf sistemi, NETİŞ GROUP Racking’in palet raf sistemlerinin geri kalanının ortak kalite özelliklerine sahip çerçevelerden, kirişlerden, kirişlerden ve dinamik profillerden oluşan bir temel metal yapıdan oluşur.

Bu sistemi diğerlerinden ayıran bileşenler, canlı sistemi ve yapı içindeki hareketi üreten mekik veya makara setleridir. Bu elemanlar ayrıca birim yüklerini frenlemek ve kontrol etmek için güvenlik aksesuarları içerir.

bileşenleri-push-back bozucu

Bu nedenle, Push-Back Racking LIFO’yu oluşturan ana bileşenler şunlardır:

 

Galvaniz çerçeve

Galvaniz çerçeve, diğer depolama sistemlerinde olduğu gibi temel raf bileşenlerinden biridir ve 2 adet galvaniz dikme, köşegenleri, taban plakaları ve zemine sabitleme elemanlarından oluşur.

kiriş

Kirişler, yükü dolaylı olarak destekleyen ve çerçeveleri birbirine bağlayan yatay bileşenlerdir. Geri itmeli LIFO raflarında, kirişler, paletlerin yapı içerisinde hareketini sağlayan makaralı yatakları veya mekikleri destekler.

Kirişler, klemensler vasıtasıyla direğin deliklerine sokularak galvaniz dikmelere birleştirilir.

Push-Back Racking LIFO koruyucuları

Rafları olası forklift darbelerinden koruyan pasif güvenlik öğeleridir.

Profil

Her seviyenin kirişlerine tutturulmuş ve rafları hareket ettiren mekiklerin veya makaraların üzerinde desteklendiği bileşen.

Palet kılavuzu

Operatörlere ünite yüklerini bırakırken yardımcı olmak ve doğru rotalarından sapmalarını önlemek için her seviyenin önünde, şeridin her iki yanında yer almaktadır. Ayrıca mekik veya makara sistemindeki olası etkilere karşı bir koruma görevi görür.

Palet arka durdurucular

Şeridin başlangıcında, geri itmeli raflarda aynı olan yükleme ve boşaltma alanında bulunan bileşen. Amaçları, ilk pozisyondaki paleti çıkarılmaya hazır halde durdurmaktır.

Push-Back makaralı sistem

Bu sistemin çalışması için iki varyanttan biridir ve itme kuvveti sayesinde sıkıştırmayı kolaylaştırmak için çelikten ve tüm seviye boyunca raylarla yukarı doğru eğimli olarak tasarlanan Push-Back Racking LIFO’nun temel bileşenidir.

Push-Back mekik sistemi

Mekiklerin hareketini sağlamak için mekik ve raylardan oluşan bu sistem için diğer olası alternatif budur. Raylar, paletlerin hareketini kolaylaştırmak için kirişlere hafif bir eğimle sabitlenmiş çelik elemanlardır. Mekikler bunlara bağlanır, ünite yükünün özelliklerine ve şerit derinliğine bağlı olarak boyut ve sayı olarak uyarlanabilir.

TEKLİF İSTE Düğmesine tıklayarak hızlıca teklif alabilirsiniz.

TEKLİF İSTE