KAÇ ÇEŞİT RAF KORUMA VAR?
Genel olarak lojistik sektörüne ve özellikle depolama sistemlerine adanmış blogumuzu başlattık ve depolama sistemlerimizi, özellikle bir deponun günlük operasyonunda karşılaşabilecekleri olası etkilere karşı korumak için mevcut ana seçeneklerden bazılarını sunduk. endüstriyel raflar için var olan koruyucu türleri.
Bir ambarın ideal bir durumunda, depolama sistemleri herhangi bir dış etkiye maruz kalmayacaktır ve tek işlevi, üzerine bırakılan yükü desteklemek olacaktır. Ancak tecrübe bizi palet rafımızın yapısının yükleme ve boşaltma işlemlerinde, malzeme transferlerinde veya depo içindeki manevralarda rutin olarak harici etkilere maruz kalacağı bir duruma götürür.
Depolama sistemlerinin güvenliğini ve korunmasını etkileyen birçok unsur vardır. Kaliteli bir hammaddeye sahip olmak, periyodik bir inceleme yapmak, yapının yeterli bakımını yapmak, depo personeli için bir eğitim planı ve sürekli eğitim uygulamak ve hesaplama konusunda deneyimli bir mühendis ekibine sahip olmak hayati önem taşımaktadır ve her projenin koşullarına en uygun depolama sistemini tasarlama becerisine sahip yapıların geliştirilmesi.
Karmaşık yapı hesaplama sürecine ek olarak, endüstriyel raflarımız olan koruyuculara ekstra koruma sağlamak için başka bir dizi aksesuar veya güvenlik tamamlayıcı vardır. Aşağıda mevcut koruyucu türlerini ayırıyoruz:
Dikme koruyucusu
Destek koruyucuları, palet rafının dış desteklerinin her birine monte edilmiştir . Kamyonun darbelerinden oluşabilecek hasarlardan tesisatı koruma işlevine sahiptirler. Her tür veya boyuttaki pervaneye uyarlanacak birkaç model vardır ve tasarımı düz veya çizgili olabilir. Bu tip koruyucular, dış dikmeleri de koruyan ve yere sabitlenen köşe koruyucuyu içerir.
Dikme takviye koruyucusu
Destek Takviye Muhafazaları, pervanenin Destek Koruyucunun yüksekliğinden daha yüksek korunması gereken endüstriyel raf kurulumlarında kullanılır. Hem sac metalden hem de plastikten yapılabilir ve her iki model de pervanenin kendisine sabitlenir.
Yan çerçeve koruyucu
Yan veya çerçeve koruyucular, palet rafını alt yan alanında korumaktan sorumludur. Bu “C” şeklindeki korumalar, çarpmaların en yaygın olduğu dış çerçevelere yerleştirilir. Daha fazla verimlilik için genellikle dikme koruyucularla birleştirilirler. Aynı işlevi gören ahşap yan siperlikler de vardır.
Sonuç olarak, güvenli ve emniyetli bir depolama sistemine sahip olmanın en iyi çözümünün, kullanıcıların uygun şekilde eğitildiğinden, periyodik gözden geçirme planları bulunduğundan, iyi bakım yapıldığından ve materyallerin kalite seviyesinden emin olmak olduğunu onaylayabiliriz. yapı mükemmeldir ve yapının tasarımı deneyimli bir teknik ekip tarafından denetlenmiştir. Ek olarak, bir deponun günlük çalışmasında üretilen yapıya gelebilecek olası hasarı en aza indirecek belirtilen bu tür korumaların da dikkate alınması tavsiye edilir.
İletişim formumuzda bilgi talep ederek veya info@netisgroup.com.tr adresinden bize yazarak NETİŞ GROUP endüstriyel raf koruma sistemlerinin eksiksiz kataloğuna başvurabilirsiniz.
Ek olarak, depodaki endüstriyel rafların doğru bir şekilde kullanılması ve bakımının yapılması için izlenecek adımların küçük bir özetini sunuyoruz ve gelecekteki yayınlarda daha da genişleteceğiz .
Son kullanıcı tarafından izlenecek ana adımlar şunlardır:
1. Avrupa ve yerel yönetmelikleri bilin ve uygulayın.
2. Randevu alın: EN 15635’e göre kullanıcı, depolama ekipmanının güvenliğinden sorumlu kişi olan bir personel atamalıdır.
3. Düzenli denetimler: Belirlenen personel , tesisin risklerine dayalı olarak düzenli bir denetim planı oluşturmalıdır.
4. Eğitim: Operatörler, depolama ekipmanının kullanımı ve bakımı konusunda eğitim almalıdır.
5. Eğitimli personel: Operatörlerin ekipmanların taşınması konusunda eğitimini sağlamak son kullanıcının yükümlülüğüdür.
6. Bakım: Tesisleri iyi durumda kullanın ve muhafaza edin. Herhangi bir anormallik tespit edildiğinde, değerlendirme için raf denetim firmanıza bildirilmelidir. Raflardaki herhangi bir hasar, yapının ve dolayısıyla insanların bütünlüğü için ciddi bir çökme riski oluşturabilir.